Bank Executives and WSSB Alumni: Single Class Opportunities

Bank Directors & Managers
WSSB Alumni Education

Fort Lewis CollegeWant to stay cutting edge on industry topics covered by WSSB’s world-class, national instructors?

Bank Executives, Directors, Managers, and WSSB Alumni can experience WSSB’s top-notch banking courses on an audited basis, with no papers, tests, or dorms. No credentials are issued for attendance, however, a Certificate of completion can be received upon request and the learning outcomes are substantial. Meals and on-campus accommodations are also available at low rates, upon request.

Apply Online

For details please contact:

Gigi Baty, Executive Director and School Administrator
Western States School of Banking: 970.385.2975
wssb@wssbonline.org

Course Options/Costs/Timeframes
2017 WSSB Schedule

Full Week:  50 hours of education are available for bank executives who wish to schedule a full-time commitment to WSSB (not including meals, housing, or special events).  $1,395

  • Asset/Liability Management14.5 hours – Phill Rowley – $500
    Sat., June 10: 10:30 am–4:00 pm; Sun., June 11: 11:00 am–4:00 pm; Mon., June 12: 1:00–6:00 pm; Tues., June 13: 8:00–10:00 am
  • Banking Ethics: 2 hours – Jeff Judy – $50
    Wed., June 14: 10:00 am–12:00 Noon
  • Bank Information Technology6 hours – Richard Bradfute – $300
    Tues., June 13: 3:00–6:00 pm; Wed., June 14: 8:00–11:00 am
  • Bank Information Technology – Advanced: 2 hours – Richard Bradfute – $100
    Wed., June 14: 1:00–3:00 pm
  • Banking Simulation: ABA’s BankExecTM: 29 hours – Charles Ewing – $1,000
    Sun., June 11: 9:00 am–6:00 pm; Mon., June 12: 8:00 am–12 Noon and 4:00–6:00 pm; Tues., June 13: 8:00–10:00 am and 3:00–6:00 pm; Wed., June 14: 8:00–10:00 am and 3:00–6:00 pm; Thurs., June 15: 10:00 am–6:00 pm; Fri., June 16: 8:00–10:00 am (BankSim Presentation Practice) and 1:45–4:15 pm (BankSim All-School Presentation)
  • Credit Risk Management: 11 hours – Jeff Judy – $400
    Wed., June 14: 2:00–5:00 pm; Thurs., June 15: 8:00 am–5:00 pm
  • Legal Aspects of Banking I6 hours – Benjamin Thomas – $300
    Sun., June 11: 4:00-6:00 pm; Mon., June 12: 8:00 am–12:00 Noon
  • Legal Aspects of Banking II: 3 hours – Benjamin Thomas – $150
    Mon., June 12: 1:00–4:00 pm
  • Macroeconomics: 4 hours – Richard Hamm – $200
    Tues., June 13: 10:00 am–3:00 pm
  • Managing Human Resources4 hours – Allison Aichele – $200
    Sat., June 10: 3:00–6:00 pm; Mon., June 11: 8:00–9:00 am
  • Risk Management4 hours – Elizabeth VanArsdel – $200
    Tues., June 13: 10:00 am–3:00 pm
  • Sales, Service & Marketing I5 hours – Jay Toups – $250
    Sat., June 10: 4:00–6:00 pm; Sun., June 11: 8:00–11:00 am
  • Sales, Service & Marketing II: 1 hour – Jay Toups – $100
    Sat., June 10: 2:00–3:00 pm

  • Teambuilding and Leadership4 hours – Bret Moody – $200
    Sat., June 10: 9:00 am–1:00 pm